Steklena vrata

Steklena vrata lahko dopolnjujejo druge steklene elemente, na primer ograje, tuš kabine in podobno, ali pa nastopajo kot samostojen steklen dodatek k drugim materialom. Ne glede na to, kje in kako jih uporabimo, so vrata iz stekla uporaben funkcionalni element, ki v primerjavi z drugimi vrati omogoča nekaj možnosti, ki jih druge izvedbe ne dopuščajo. Pa tudi če uporaba prozornega stekla ni nuja, bodo takšna vrata popestrila prostor in navdušila ne le s svojo funkcionalnostjo, temveč s prekrasno podobo, ki je zelo prilagodljiva in tako primerna za vsako situacijo.

Možna je stropna ali stenska montaža drsnega vodila. Ponujamo tudi alu steklena drsna vrata, kjer je stekleno krilo zmontirano v min. alu okvir z minimalističnim pohodnim talnim vodilom.

Glavna prednost steklenih vrat je gotovo ta, da optično prostora ne zapirajo, kakorkoli si to pač razlagamo – nekaterim je všeč povsem dobeseden pomen tega dejstva, namreč da je mogoče skozi vrata videti v notranjost zaprtega prostora, kar pride prav v prostorih, ki jih želimo čim bolj učinkovito nadzorovati. Drugi pa jemljejo odprtost, katero zagotovi steklo, kot optično kvaliteto, ki naredi prostor nekoliko večji, svetlejši in nasploh bolj prijeten.

Pri tem seveda ne gre pozabiti, da takšna vrata še vedno zagotavljajo vso potrebno varnost, saj 8 ali 10 mm debelo varnostno kaljeno steklo efektivno preprečuje prehod v prostor. Prav tako je prosojnost stekla možno omejiti, tudi z adaptacijo motiva po želji, ki povsem ali delno zastira pogled v prostor za vrati.

DRSNA steklena vrata

Drsna vrata omogočajo vso diskretnost, ki si jo želite, saj drsna vodila nikakor ne ovirajo prehoda in so praktično nevidna, prav tako so takšna vrata praktična in namenjena pogosti uporabi, sploh če se odločite za moderno »SOFT« nežno zapiranje vrat ki poskrbi, da se vrata sama mehko zaprejo do konca.

Steklena drsna vrata

KRILNA steklena vrata

Krilna vrata so vse pogosteje uporabljana kot dobrodošel estetski dodatek, njihova namestitev pa je tako enostavna kot pri običajnih vratih. V obeh primerih so na voljo različne vrste stekla, seveda skupaj z vsemi opcijami prilagoditve njihove podobe.

Steklena vrata z motivom

“Steklena vrata – lepa, preprosta in uporabna”